Barn som mördar barn är inte vanligt

I kölvattnet av Dan Josefsson dokumentär om Kevinfallet tänkte vi titta närmare på barn som mördar barn. Det är väldigt ovanligt, särskilt när det gäller väldigt unga barn. I de här inlägget har vi samlat de mest kända fallen. Alla är minst tio.

Mary Bell, 11 år

Mary är världens förmodligen mest kända barnmördare, trots att det nu har gått närmare 50 år. I England 1968 mördade hon Brian Howe och Martin Brown som var 3 och 4 år gamla. Hon mördade dem vid två separata tillfällen genom att strypa dem. Den sista gången var en väninna till Bell med och tillsammans skar de även in ett ”M” på offrets (Howe) mage. Bell satt i fängelse fram tills 1980 när hon släpptes under ett annat namn.

Jon Venables och Robert Thompson, 10 år gamla

1993 i Storbritannien, lurades den treåriga James Bulger att följa med Jon och Robert. Han skulle egentligen vänta på sin mamma men följde med de äldre pojkarna på en promenad längs stadens kanal. Under promenaden sågs de av närmare 40 vittnen. Så småningom började de äldre pojkarna att fysiskt och sexuellt förgripa sig på Bulger. När de var klara lämnade de den lilla pojkens kropp på ett järnvägsspår och täckte honom med stenar. Bulgur dog när han sedan blev påkörd av ett tåg. Efter mordet omhändertogs pojkarna fram till 2001 när det blev villkorligt frigivna.

Eric Smith, 13 år

Ett liknande mord begicks samma år (1993) när Smith lyckades locka till sig den fyra år gamla Derrick Robie. Där kvävde Smith honom. Efter mordet släppte Smith stenar på den lilla pojken och förgrep sig sexuellt på pojken med en trädgren. När han sedan togs in på förhör erkände han snabbt och dömdes till minst nio års fängelse. Sedan dess har man konstaterat att Smith lider av en beteendestörning som ibland leder till aggressivitet. Med anledning av den sitter han fortfarande i fängelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 7 =