Köpa eller sälja ett företag

Att sälja ett bolag

Sverige expanderar kraftigt och många nya start-ups fullkomligt exploderar på marknaden. När man väl kommer till stadiet att man vill eller har behovet att sälja bolaget behöver man oftast ta in expertråd eller anlita externa konsulter. Det är inte alla gånger så svårt att sälja ett företag, men att sälja bolaget till ett pris som säljaren accepterar är desto svårare.

business

När man vill sälja ett bolag krävs det att man kommer i kontakt med rätt personer. Oftast så säljer man inte mer än ett bolag i sitt liv och då är det extra viktigt att göra det ordentligt. Se därför till att utvärdera och göra en ordentlig analys på vilken partner som kommer hjälpa dig med att sälja företaget. Läs mer om att köpa och sälja företag här.

Hur fungerar det?

Om ni någon gång har sålt en lägenhet eller fastighet så vet ni hur viktigt det är med alla olika steg. Allt från planering av försäljning till en eventuell visning av fastigheten. Att sälja ett bolag fungerar snarlikt men är något mer avancerat.

Att hitta en potentiell köpare är både svårt och tidskrävande. Eftersom du vill få ut så mycket som möjligt av en eventuell försäljning är det viktigt att nyttja en partner med rätt affärsnätverk.

En klassiker som vi anser går att implementera på i stort sett allt är att inte glömma ta referenser på partnern som kommer sköta försäljningen av ert företag. När man kollar upp referenserna får man oftast bra koll på hur tidigare processer har gått till och vad som varit positivt och mindre positivt.

Att köpa ett företag

När man önskar köpa ett bolag är det desto mer viktigt att göra en mer grundlig värdering av bolaget. När du ska köpa ett bolag är det mycket faktorer som behöver genomgås. Att göra detta på egen hand är ingen rekommendation och därför är det även en rekommendation att anlita professionell hjälp när ett köp planeras och ska utföras. Det finns åtskilliga juridiska regler att tänka på och allt måste helt enkelt gå rätt till.

bolag

 

Almi har listat konkreta tips och råd när du ska köpa ett bolag. Läs mer här.

När du köper ett bolag behöver du både juridisk rådgivning och rätt kompetens när det gäller att värdera bolaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =